Mediterrane tuin: tuinontwerp en bestrating

Een mediterrane tuin bestaat voornamelijk uit materialen die grof zijn behandeld. Daarnaast wordt er bij de aanleg van deze tuin gebruik gemaakt van Zuid-Europese planten, zoals lavendel, rozemarijn en een vijgenboom. Je geeft mediterrane tuinen echt sfeer door vazen, potten, kleden en kussens aan het ontwerp toe te voegen.

Ontwerp van de tuin

Een strak ontwerp met rechthoekige vlakken past niet bij een tuin in de mediterrane sfeer. Het is namelijk een kleurrijke tuin met verschillende vormen. Je krijgt de goede sfeer door juist luchthartig te werk te gaan. Kies zo nu en dan ook voor ronde of assymetrische vormen en gebruik verschillende bonte kleuren.

Bestrating: zand, fijn grind of lichte tuintegels

In een mediterrane tuin past een verharding die lijkt op zand erg goed. Dit sluit namelijk perfect aan bij de mediterrane planten en geeft de tuin de juiste sfeer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mengsel van leem een fijn grind (zoals Yellow Sun split en Gravier D’or). Het nadeel is dat het fijne grind blijft steken aan bijvoorbeeld schoenzolen, waardoor het makkelijk het huis in wordt gelopen. Een grovere grindsoort zoals Beach Pebbles in combinatie met een grote tegel, zoals de Trentino 60×60 , Boscio 60×60 geel , doen het ook erg goed als tuintegel om een sfeervolle mediterrane tuin te creëren.

Er wordt bij de aanleg van mediterrane tuinen vaak gebruik gemaakt van tuintegels in zandtinten. Je kunt natuurlijk ook een mooie combinatie maken van de verschillende soorten bestrating, zoals natuursteen tegels, zand en split. Met bijvoorbeeld Flagstones maak je de mediterrane tuin echt speciaal en geef je de tuin een natuurlijk karakter.

voorbeeldtuin-mediterrane-tuin-750x500
flagstones in mediterrane tuin
yellow-sun-split-castlestones-zwart-50x50x42
Yellow Sun split

Mediterrane tuin beplanten

De tuin beplanten is ook een leuk werkje. Je ziet hoe de tuin opfleurt en steeds kleurrijker wordt. Voor de beplanting kun je jasmijn, lavendel, rozemarijn en andere mediterrane planten gebruiken. Zet de planten in een aantal kleurrijke potten om je tuin nog meer sfeer te geven.

Wil je ook graag een boom of enkele bomen in je tuin planten? Kies dan voor een olijfboom of een vijgenboom. Dit zijn twee prachtige bomen die perfect passen bij de mediterrane sfeer.

Decoratie in de mediterrane sfeer

Nadat je de tuin hebt beplant is het tijd om bijpassende decoratie uit te kiezen. Je kunt je tuin nog mooier maken met bonte kussens, gekleurde kleden, glazen potten en leuke vazen. Ook kun je ervoor kiezen om houten borden en kandelaars in je tuin te plaatsen. Met een aantal leuke versiersels maak je je tuin helemaal af!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vier =

We doen er alles aan om de levertijd van 8-10 werkdagen aan te houden, echter kunnen wij dit i.v.m. het coronavirus niet garanderen. Bedankt voor uw begrip.